Пиріг з слойоного тіста з яблуками родзинками

Пирог из слоеного теста с яблоками изюмом

Цей пиріг готується на листковому прісному тісті. Він дуже смачний, з його можна приготувати з доступних усім продуктів, та і до того ж рецепт пирога з яблуками і родзинками досить простий. Листкове тісто для пирога можна зробити самою або купити готове, якщо немає часу або не хочеться морочитися.

Отже, для того, щоб приготувати пиріг з листкового тіста з яблуками, родзинками вам буде потрібно наступні продукти:

Для тіста.

3 склянки борошна вищого гатунку, 400 грам вершкового масла (можна маргарину), 3 яйця, 1/2 ч. л. солі, 4 ст. л. води;

Для начинки.

1/2 склянки цукрового піску, 1/2 склянки родзинок, 0,4 кг свіжих яблук;

Для мастила.

1 яйце.

Спочатку приготуємо листкове прісне тісто. Для цього треба:

1. Відокремити 5 ст. ложок борошна від загальної кількості борошна, даної в рецепті. З цих 5 ложок 3 ст. ложки використовуємо для змішування з маслом, а 2 ст. л. – для подпыливания тіста.

2. Розім’яти маргарин (чи масло), досипати 3 ст. л. борошна, перемішати і охолодити, поставивши в холодильник на 25 хвилин.

3. Холодну воду змішати з яйцями, сіллю (можна додати лимонної кислоти на кінчику ножа). Отриману рідину влити в борошно і замісити тісто. Скачати його в кулю, прикрити серветкою і залишити лежати на столі 20 – 30 хвилин для визрівання.

4. Тісто розкотити в квадрат на подпыленном борошном столі. На середину цього квадрата викласти масляний квадрат, який має бути удвічі менше за площею. Згорнути конвертом, подпылить тісто борошном і розкотити в прямокутник завтовшки 1 см. Згорнути його вчетверо, прикрити серветкою і прибрати в холодильник на 15 – 20 хвилин.

Охолоджене тісто знову подпылить борошном і розкотити. Згорнути вчетверо і прибрати в холодильник. Так повторювати 3-4 рази. Після цього можна приступати до випічки пирога.

Приготоване листкове тісто розкотити в пласт завтовшки 1/2 см, шириною 30 см. Деко змочити холодною водою (маслом змащувати не потрібно). Укласти на нього пласт тіста. Наколоти тісто вилкою в декількох місцях. На середину викласти очищені і порізані скибочками яблука. Посипати промитою і просушеною родзинками і цукром. Гострим ножем нарізувати вільні від начинки краї тіста у вигляді стрічок і прикрити начинку цими стрічками, переплітаючи їх між собою. Змастити згори пиріг яйцем і випікати в духовці 30 – 40 хвилин.

На цьому приготування пирога з листкового тіста з родзинками і яблуками – закінчено!

Для приготування цього пирога можна використовувати готове заморожене листкове тісто, яке продається в магазинах. Для цього потрібно спочатку дати йому розморозитися при кімнатній температурі протягом 40 хвилин, а потім приступати до приготування пирога, як я писала вище.

Начинку для пирога можна різноманітити, якщо ввести курагу. Тоді начинка для пирога: яблука, родзинки, курага. Кількість кураги і родзинок візьміть порівну, ось тільки курагу поріжте за розміром родзинок, так, щоб вони разом складали тих же 1/2 склянки.

Дещо поміняти смак пирога допоможе мед. Просто мочайте яблука перед укладанням на тісто в мед і у вас вийде пиріг з родзинками, медом і яблуками.

А може, кому те захочеться спробувати пиріг яблучний з родзинками і ромом? Тоді складете яблука і родзинки для просочення в ром на півгодини-годину, а далі готуйте, як написано. Смачного!

Поділитися:

Share to Odnoklassniki
Share to MyWorld
Share to LiveJournal

No related posts.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

загрузка...
WordPress: 25.22MB | MySQL:45 | 0.864sec