Як зробити чіпси в домашніх умовах?

Как сделать чипсы в домашних условиях?

Завітай не знайти людину, яка б не любила смак картопляних чіпсів. Але багато хто свідомо від них виявляється, тому як не раз чули про те, що вони шкідливі з екрану телевізора. Що ж можна поробити, коли так хочеться їх поїсти?

Усе просто – треба приготувати картопляні чіпси будинку! Чому? Та тому, що домашні чіпси будуть не такими шкідливими, адже ми їх випікатиме в духовці, а не смажитиме в маслі. До того ж на кожну нову порцію чіпсів у нас йтиме нове масло.

Як зробити чіпси будинку?

Отже, почнемо готувати чіпси в домашніх умовах. Для простоти поділю увесь процес на 10 кроків.

Крок 1. Візьміть, приміром, п’ять картоплин середнього розміру.

Крок 2. Гарненько промийте їх, видалите шкірку. Хоча в принципі, це не обов’язково, якщо ви дуже ретельно вимиєте кожну картоплину щіточкою.

Крок 3. Поріжте кожну картоплину однаковими скибочками завтовшки по 2 мм. Щоб вийшло точніше, ріжте їх не на вазі, а на обробній дошці. Можливо, кращі результати випікання чіпсів у вас вийдуть при більшій товщині шару скибочки. Тому можете її регулювати від 2 до 5 мм. Але це справа експерименту і деяких чинників, які неможливо заздалегідь передбачити. У будь-якому випадку ясно, що чим більше товщина картопляного чипса, тим довше за нього готувати в духовці.

Крок 4. Складете скибочки картоплі в миску і влийте туди ж 1-2 ч. л. рослинної олії.

Крок 5. Для того, щоб усі чіпси були покриті маслом, кілька разів перемішайте їх в мисці. При цьому звернете увагу на те, що масла не повинно бути дуже багато. Його завдання просто змастити картоплю. Тому якщо воно скупчилося на дні місткості, то майте на увазі на майбутнє, що ви влили його надто багато.

Крок 6. Покрійте дно дека шаром харчової алюмінієвої фольги.

Крок 7. Сбрызните її харчовим спреем, який не дасть картоплі прилипати до фольги.

Крок 8. Розкладете скибочки картоплі на фользі в один шар.

Крок 9. Прогрійте духовку приблизно до 200 градусів. Якщо духовка електрична, то включайте підігрівання і згори і знизу. Вставте деко в духовку на 20 хвилин. Коли готуватимете перший раз заглядайте в духовку кожні 5 хвилин, щоб чіпси не почорніли. Так ви дізнаєтеся точне той час, який потрібний, щоб приготування чіпсів в домашніх умовах при вибраній вами товщині картоплі пройшло успішно.

Готовність чіпсів визначається по початку закручування країв скибочок. Спробуйте один з центру дека. І якщо хочете, щоб вони ще небагато запеклися і стали хрусткішими, залишити деко в духовці ще на пару хвилин.

Как сделать чипсы в домашних условиях?

Крок 10. Витягніть готові чіпси з духовки, присыпьте щіпкою солі або іншими спеціями і дайте остигнути. Приємного вам апетиту!

Поділитися:

Share to Odnoklassniki
Share to MyWorld
Share to LiveJournal
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

WordPress: 21.07MB | MySQL:49 | 0.301sec