Які нетрадиційні страви можна приготувати з картоплі

Які нетрадиційні страви можна приготувати з картоплі?

Думаю, не помилюся, якщо скажу, що з картоплі крім пюре і смаженої картоплі мало хто готує що-небудь інше. А між тим, страв з картоплі існує не один десяток. Пропоную вам ознайомитися з деякими з них.

Оладки картопляні на дріжджах.

Інгредієнти: на 500 г. картоплі — 1 / 2 склянки борошна, 25 г. дріжджів, 3 ст. ложки рослинної олії.

Очищений сиру картоплю швидко, щоб уникнути потемніння, подрібнити на тертці, покласти в каструлю або миску, додати дріжджі, розведені в 1 / 4 склянки теплої води, посолити, всипати муку (можна додати одне яйце). Все це добре розмішати і поставити в тепле місце для підйому. Випікати оладки треба на сильно розігрітій з маслом сковороді. Подавати гарячими зі сметаною або маслом.

Картопля, фарширована грибами.

Інгредієнти: на 1 кг картоплі — 100 г. грибів, 20 г. вершкового масла, 50 г. сиру, чорний мелений перець, сіль за смаком.

Відібрати середньої величини гладкі картоплини. Зварити в невеликій кількості води до напівготовності. Очистити від шкірки і з одного боку, трохи надрізати, щоб могли стояти. Середину вийняти ложечкою так, щоб стінки були не товщі 1 см. вийняти з картоплин частина подрібнити і з'єднати з дрібно нарізаними смаженими грибами. Суміш посолити, поперчити і розмішати. Наповнити нею підготовлені для фарширування картоплини, поклавши перед цим в кожну по чайній ложечці масла. Наповнені картоплини посипати зверху натертим сиром, помістити в змащену маслом глибоку сковороду і полити розтопленим маслом. У сковороду налити 100 мл води. Запекти в духовці при помірній температурі. Подавати зі сметаною або салатом.

Пиріжки картопляні з м'ясом.

Інгредієнти: на 500 г. картоплі — 1 яйце, 100 г. вареної яловичини або печінки, 1 цибулина, ложка борошна, ложка вершкового масла, 2 ч. ложки цукру, перець і сіль за смаком.

Теплий варену картоплю пропустити через м'ясорубку, додати яйце (краще жовток), сіль за смаком, все перемішати. Потім з цієї маси зробити круглі коржі. Покласти на них підготовлений фарш (варена яловичина, цибуля, цукор, перець, сіль) і обжав краю, зберігаючи круглу форму, повинно вийти подобу біляші. Пиріжки посипати борошном і обсмажити. Подавати гарячими з маслом.

Картопляні бутерброди.

Інгредієнти: 4-5 картоплин середнього розміру, 3-4 зубчики часнику, 1 яйце, сіль і перець за смаком.

Очищений сиру картоплю натерти на крупній тертці, покласти в невелику чашку. Далі до тертому картоплі додати часник, пропущений через часникову Давилка, яйце, сіль, перець. Все перемішати. Відрізати скибочки хліба і на них покласти отриману масу товщиною в 1 см. У сковороду налити невелику кількість соняшникової нерафінованої олії, і, коли сковорода розігріється викласти на неї готові бутерброди картоплею вниз. Підсмажувати з двох сторін на невеликому вогні 20-30 хвилин. Подавати до столу гарячими.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

загрузка...
WordPress: 25.26MB | MySQL:49 | 0.413sec