Які страви приготувати з гречаної крупи

Які страви приготувати з гречаної крупи?

Гречку по праву можна назвати фаворитом серед круп за ступенем користі для здоров'я. Вона багата на вітаміни групи В, залізом, мінералами та цінними амінокислотами. Так що, частіше включайте гречку в свій раціон, причому не тільки у вигляді каші, а й, наприклад, у вигляді цього корисного і смачного десерту.

Гречневік: 
— Друге блюдо.
— Час приготування: 1 год.
— Калорійність: 196 ккал на 1 порцію.
— Кількість порцій: 8.

Що потрібно:
0,5 склянки гречаної ядриці;
1 ч. л. рослинного масла;
200 г. кураги;
300 г. сиру;
1 яйце;
2 ст. л. меду.

Що робити:

Крок 1 
Крупу перебрати. У каструлі закип'ятити 1 склянку води, влити олію і всипати гречку. Довести до кипіння, зняти піну. Зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і варити до готовності. 
 
Крок 2 
Курагу вимити, залити окропом і залишити на 10 хв. Відкинути на друшляк. Половину кураги подрібнити в блендері в пюре, решту нарізати соломкою. Змішати обидва види кураги. 
 
Крок 3 
Сир перекласти в миску, додати яйце і мед. Ретельно вимісити. 
 
Крок 4 
Додати в сирну масу гречку, як слід перемішати. 
 
Крок 5 
У форму для випічки покласти половину отриманої маси, розрівняти поверхню. Викласти рівним шаром підготовлену курагу. 
 
Крок 6 
Покласти зверху масу, що залишилася з сиру і гречки. Розрівняти. Розігріти духовку до 170 ° С. Форму з гречневіком щільно накрити фольгою. Випікати 25 хв. (За 10 хв. До готовності зняти фольгу.) Вийняти з духовки і дати охолонути, потім нарізати на шматки. 

Ось ще один рецепт десерту з гречаної крупи. Сподіваюся, Вам сподобається:

Зрази з гречаної крупи з сиром

Інгредієнти, використовувані в рецепті: 
— гречана крупа (дроблена) — 200г; 
— сир — 250г; 
— молоко — 2 склянки; 
— яйце — 2 шт. 
— цукор — 2 ст.л.; 
— вершкове масло — 1-2 ст.л... 

Приготування:Покласти в миску сир, додати 1 яйце, 1 столову ложку цукру і все добре розтерти. Якщо маса вийде дуже сухою, розвести її сметаною. Молоко вилити в каструлю і довести до кипіння. Потім додати в нього масло, роздроблену гречану крупу і варити при слабкому кипінні до готовності. Готову кашу злегка охолодити, розім'яти і перемішати з яйцем, цукром. З отриманої маси зробити коржики, на середину кожної укласти сирну масу і защепіть, як пиріжки. 

У каструлю налити трохи води і довести її до кипіння. Зверху на каструлю поставити металевий друшляк, скласти в нього зрази і варити на пару під кришкою до готовності. Готові зрази перед подачею полити сметаною. 
 
РЕЧІ
Вчені стверджують, що всі крупи в тій чи іншій мірі мають цілющі властивості, але особливо це стосується гречці. Не випадково по своїх корисних властивостях і енергетичній цінності вона лідирує в списку круп, складеному відомим японським дієтологом Дж. Азава.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

загрузка...
sitemap ссылка справочник телефонов по чебоксарам ссылка ссылка mts телефонный справочник казахстана 2012 года как найти электронный адрес человека по фамилии и имени программы для поиска людей через номер мобильного телефона москва база телефонов адрес база волгоград найти человека по фамилии мегафон телефонная база данных справочник телефонов как найти по адресу номер телефона г уфа найти адрес по телефону и фамилии уфа телефонная база г ташкента демо версии егэ 2012 за 9 класс егэ справочник телефонов в городе полярные зори демонстрационные материалы по егэ демонстрационные варианты егэ по алгебре за 2012 год online тесты демонстрационный тест егэ по географии 2012 тесты и ответы по химии егэ 11 класс скачать адресно телефонная база данных по санкт петербургу тесты егэ 9 класс математика тесты по математике егэ 2012 демо версия егэ по математике в 9 классе математика тут егэ Голубев sitemap