Як приготувати куліш?

Куліш – це і перша страва, і друге. Його можна назвати і густим супом, і рідкої кашею, варіантів приготування безліч, а імпровізацій взагалі не злічити. Суть приготування кулешу проста. Вариться рідка пшоняна каша і в неї додаються овочі, шкварки, м’ясо або тушонка. Дуже смачно і ситно, особливо виручає куліш у похідних умовах.

Необхідні продукти

Склянку пшона
500 грам м’яса з салом (добре підійде подчеревок)
Три літри води
П’ять – шість картоплин
Одна морквина
Три цибулини
Зелень кропу і петрушки
Сіль і чорний мелений перець за смаком

Приготування

Пшоно добре промити в декількох водах, залити трьома літрами окропу і варити до напівготовності.
Картоплю нарізати кубиками, моркву – брусочками, додати в каструлю з розвариться пшоном, посолити. Якщо води виявиться мало, потрібно долити, куліш повинен бути густіше, ніж суп, але не такий густий як каша. М’ясо нарізати шматочками, цибулю – півкільцями. У пательні спочатку обсмажити м’ясо, коли воно добре обсмажиться, а жир витопиться і його буде достатньо, покласти нарізану цибулю і всі разом обсмажувати до готовності.

Покласти м’ясо з цибулею до готового пшону з картоплею, додати лавровий лист, перець і на маленькому вогні варити хвилин 20 – 25. Готовий куліш зняти з вогню і дати трохи настоятися. Свіжу зелень додавати в тарілки.

Кількість і перелік продуктів в цьому рецепті не говорить про те, що пропорції важливо дотримуватися, це все умовно. Зазвичай використовуються продукти, які є в наявності, але щоб не додати в куліш, він завжди виходить смачним.

Джерело: http://myhelper.in/index.php?newsid=4626

Поділитися:

Share to Odnoklassniki
Share to MyWorld
Share to LiveJournal

No related posts.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

загрузка...
WordPress: 25.21MB | MySQL:41 | 0.437sec